Vychutnajte si výbornú krémovú hubovú polievku z Food Tube kanála Jamieho Olivera! Recept zaberie približne 45 minút a je super jednoduchý. Ako prílohu odporúčame ciabattu s hubami (k namáčaniu do polievky).
Ingrediencie
- 600 g zmesi šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 stonky zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- pár stoniek čerstvého petržlenu
- pár stoniek čerstvého tymianu
- olivový olej
- 1,5 litra bio kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 75 ml smotany
- 6 plátkov ciabatty
- extra panenský olivový olej
Postup prípravy
1. Šampiňóny očistite a nakrájajte najemno.
2. Očistite a najemno nakrájajte cibuľu, zeler a cesnak, potom najemno nasekajte petržlenovú vňať. Následne otrhajte lístky tymianu.
3. Vo veľkom hrnci pri strednej teplote rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlen, lístky tymianu a šampiňóny. Prikryte pokrievkou a na miernom plameni varte domäkka.
4. Oddeľte 4 lyžice šampiňónov a nechajte si ich na neskôr.
5. Do panvice prilejte vývar a priveďte do varu, potom stlmte plameň a nechajte 15 minút variť.
6. Ochuťte morskou soľou a čiernym korením a tyčovým mixérom polievku rozmixujte dohladka.
7. Prilejte smotanu, opäť priveďte do varu a vypnite.
8. Na vrúbkovanej grilovacej panvici opečte ciabattu, potom ju posypte väčšinou šampiňónov, ktoré ste si oddelili, a nakoniec pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.
9. Polievku vlejte do misiek, ozdobte sekanou petržlenovou vňaťou a zvyškom šampiňónov a servírujte s ciabattou crostini.