Losos: zdravé tuky pre vyplnenie pleti

Pre tých z nás, ktorý túžia po žiarivej a zdravej pleti (takže všetci) , by mal byť losos na prvom mieste nákupného zoznamu.

Salmon-healthy-fats-for-plump-skin

Požiadali sme dermatologičku Dr. Ninu Roos a špecialistu na výživu Raphaela Grumana , aby sa s nami podelili o svoje odborné tipy, ako pripraviť všetkými obľúbenú tučnú rybu, a vysvetlili nám, prečo je pre krásnu pleť tak dôležité prijímať dostatok omega 3 mastných kyselín.

Dajte si ryby : Ako losos pomáha hydratovať pleť

Dermatologička Dr. Nina Roos tvrdí, že pre hydratáciu pleti je losos jednou z najúčinnejších prírodných surovín. Podobne ako avokádo sú tučné ryby ako losos a makrela nabité prirodzene sa vyskytujúcimi mastnými kyselinami vrátane omega 3. Tieto mastné kyseliny pomáhajú zachovať prirodzenú funkciu kožnej bariéry a maximalizujú retenciu vody pre viac vyplnenú a mladistvejšie vyzerajúcu pleť. Módna návrhárka Victoria Beckham, ktorá otvorene hovorí o svojom boji s akné, prisahá na lososa ako na spôsob, ako upokojiť svoju pleť. Losos má relatívne málo kalórií a je neuveriteľne bohatým zdrojom bielkovín, čo stimuluje tvorbu kolagénu – ten pleti dodáva nielen mladistvý vzhľad, ale je zdravý tiež pre chrupavky a spojivové tkanivo vnútri nášho tela. Skvelými zdrojmi bielkovín s podobnými benefitmi pre organizmus sú i ďalšie suroviny ako ďalšie tučné ryby, orechy a repkový olej. Nevieme, ako pre vás, ale pre nás je to určite inšpirácia - je načase vyhrnúť si rukávy a zamieriť do kuchyne.

Ako uvariť lososa. Čím nižšia teplota tým lepšie

Existuje asi milión spôsobov, ako pripraviť lososa, a preto sme požiadali špecialistu na výživu Raphaela Grumana , aby sa s nami podelil o svoje tipy, ako z tejto neuveriteľne univerzálnej suroviny získať čo najviac. Všetci dobre poznáme klasický spôsob pečenia lososa v alobale, ale podľa Raphaela je dôležité predovšetkým sledovať teplotu grilu či rúry. Pre zachovanie čo najviac omega 3 mastných kyselín zabaľte filet či steak z lososa do alobalu alebo papiera na pečenie s trochou oleja a pečte asi 15 minút pri nízkej teplote (140°C) . Získate tak vlhké, šťavnaté kúsky ryby, ktoré sa rozpadnú na vidličke. Pokiaľ lososa budete pripravovať pri príliš vysokej teplote, bude tuhý a vysušený, s drasticky zníženým množstvom esenciálnych mastných kyselín – a to nieje práve ideálny výsledok po tom, čo v kuchyni strávite prípravou jedla toľko času.

Redakcia

Najčítanejšie

Avokádo a čo nerobiť, aby vaša pleť vyzerala zdravo

Avokádo je milované food bloggermi po celom svete asviac ako 4,686,153 instagramovými postmi ( aáno, stále ich pribúda ) je dnes úplne základnou surovinou v kuchyni každého správneho labužníka. Čo je ale hlavnou výhodou tejto takzvanej zázračnej suroviny, ktorú máte na nákupnom zozname? Spýtali sme sa odborníkov Dr. Niny Roos a Raphaela Grumana, ako čo najlepšie využiť prínosy, ktoré môže avokádo ponúknuť našej pleti. Požiadali sme ich, aby nám objasnili tiež vedecké fakty.

Prečítajte si viac

Fenomén URBAN AGEING

Aký vplyv má na pleť život v meste? Faktory, sktorými sa v mestskom prostredí bežne stretávame, napr. fajčenie, smog a stres, spadajú pod hromadný pojem exposom a sú veľmi úzko spojené s predčasným starnutím pleti.

Prečítajte si viac