NOVINKAAk sa chcete dozvedieť viac o Cookies alebo zmeniť nastavenie Cookies, kliknite sem.

Prechádzaním tejto stránky dávate súhlas s využívaním súborov Cookie. Tie používame predovšetkým preto, aby sme zvýšili užívateľský komfort, ponúkli reklamy vybrané na mieru podľa vašich záujmov, mohli zostavovať anonymné štatistiky o využívaní našich stránok a uľahčili zdieľanie informácií na sociálnych sieťach.

Zavrieť

OK

OKCancel

Thank you

Close

Krémová hubová polievka

Vychutnajte si výbornú krémovú hubovú polievku z Food Tube kanála Jamieho Olivera! Recept zaberie približne 45 minút a je super jednoduchý. Ako prílohu odporúčame ciabattu s hubami (k namáčaniu do polievky).


Ingrediencie

  • 600 g zmesi šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 stonky zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • pár stoniek čerstvého petržlenu
  • pár stoniek čerstvého tymianu
  • olivový olej
  • 1,5 litra bio kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 75 ml smotany
  • 6 plátkov ciabatty
  • extra panenský olivový olej

Postup prípravy

1. Šampiňóny očistite a nakrájajte najemno.

2. Očistite a najemno nakrájajte cibuľu, zeler a cesnak, potom najemno nasekajte petržlenovú vňať. Následne otrhajte lístky tymianu.

3. Vo veľkom hrnci pri strednej teplote rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlen, lístky tymianu a šampiňóny. Prikryte pokrievkou a na miernom plameni varte domäkka.

4. Oddeľte 4 lyžice šampiňónov a nechajte si ich na neskôr.

5. Do panvice prilejte vývar a priveďte do varu, potom stlmte plameň a nechajte 15 minút variť.

6.  Ochuťte morskou soľou a čiernym korením a tyčovým mixérom polievku rozmixujte dohladka.

7. Prilejte smotanu, opäť priveďte do varu a vypnite.

8. Na vrúbkovanej grilovacej panvici opečte ciabattu, potom ju posypte väčšinou šampiňónov, ktoré ste si oddelili, a nakoniec pokvapkajte extra panenským olivovým olejom.

9. Polievku vlejte do misiek, ozdobte sekanou petržlenovou vňaťou a zvyškom šampiňónov a servírujte s ciabattou crostini.

Náš ikonický prípravok

Najčítanejšie

Avocados-and-donts-for-healthy-skin

SLOW LIFE

Avokádo a čo nerobiť, aby vaša pleť vyzerala zdravo

Avokádo je milované food bloggermi po celom svete a s viac ako 4,686,153 instagramovými postmi ( a áno, stále ich pribúda ) je dnes úplne základnou surovinou v kuchyni každého správneho labužníka. Čo je ale hlavnou výhodou tejto takzvanej zázračnej suroviny, ktorú máte na nákupnom zozname? Spýtali sme sa odborníkov Dr. Niny Roos a Raphaela Grumana, ako čo najlepšie využiť prínosy, ktoré môže avokádo ponúknuť našej pleti. Požiadali sme ich, aby nám objasnili tiež vedecké fakty.

Prečítať článok

Oranges-experts-juicy-tips-for-beautiful-skin

SLOW LIFE

Pomaranče: šťavnaté tipy od odborníkov pre krásnu pleť

Všetci vieme, že je dôležité jesť veľa ovocia a listovej zeleniny, ale pokiaľ ide o optimálny prísun vitamínu C, jeden druh ovocia vedie: je to jednoducho pomaranč. Je doslova nabitý antioxidantmi, ktoré pleť miluje. I malý až stredne veľký kus tohto ovocia pokryje takmer dve tretiny odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Požiadali sme špecialistu na výživu Raphaela Grumana a dermatologičku Dr.Ninu Roos , aby sa s nami z pohľadu odborníkov podelili o svoje tipy, ako a prečo by sme ich mali do svojho jedálnička zaradiť častejšie.

Prečítať článok

go to top